fordele ved ædruelighed

Hvis kampagner som Dry January, Sober October og Dry Feb (et fondsdrev lavet af Canadian Cancer Society) er nogen indikation, så ser det ud som om at stadig flere mennesker vælger at tager hyppige, månedlange pauser fra at drikke – og med god årsag. Fra nedsættelse af din risiko for cancer og hjertesygdomme, til forbedring af din hjernefunktion og give din teint en sund glød, så kan afrusning fra alkohol bare i en periode drastisk forbedre dit liv – og resultaterne er øjeblikkelige.

I mange kulturer, er hyppigt druk almindeligt, og i de fleste af tilfældene, socialt acceptabelt. Desværre normaliserer dette en praksis der udgør nogle seriøse risici for dit helbred og din sikkerhed. For at forblive under grænsen for en livsvarig risiko for skade ved alkoholrelaterede sygdomme, bør kvinder ikke indtage mere end én genstand om dagen, og mænd skal ikke indtage mere end 2. Ifølge National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, er en standard alkoholisk genstand defineret som noget der indeholder 10 g alkohol – en grænse der nemt overskrides af mange der hyppigt drikker.

De gode nyheder er, at ved at tage noget tid fra druk, kan man få masser af udtalte, bemærkelsesværdige og hurtige helbredsfordele. Lad os tage et kig på hvem de er.

Lev længere og sundere

Vi har alle hørt at et glas vin om dagen er godt for dit hjerte – et ordsprog der uden tvivl er blevet brugt til at retfærdiggøre et glas eller to for meget på en hverdag. Det viser sig, at sundhedsfordelene ved alkohol sandsynligvis er blevet stærkt overvurderet og der kun er få beviser til at bakke det op. Mens det kan være fristende at tænke at glasset med vin du får til aftensmaden er godt for dit helbred, er der intet tungt bevis på at det er bedre eller værre for dig end et shot tequila i baren.

Ifølge Dr. Kenneth Mukamal, en intern medicine hos Beth Israel Deaconess Medical Center, så “er det i mange tilfælde svært at se effekten af drikkemønstre for specifikke typer af alkoholiske drikke.” Med andre ord, så er alkohol altså alkohol – enhver forskel i dets effekter kommer sandsynligvis fra drikkevanerne der er associeret med særlige typer af drikkevarer, ikke drikkevarerne i sig selv.

Omvendt, kan manglen på alkohol dramatisk reducere inflammation og sænke din risiko for en overflod af sundhedsmæssige forhold, såsom:

  • Hjertesygdomme
  • Slagtilfælde
  • Pancreatitis
  • Tarmproblemer
  • Mund-, hals-, lever-, tyktarm-, bryst- og mavekræft

For at kunne drage nytte af rødvinens helbredsmæssige goder, er du nød til at holde dig under halvdelen af en standard genstand per dag – dette skulle heller ikke gøre at du bliver fuld. Hvis du er på udkig efter at gøre noget rigtig godt for dit helbred, så er det at kvitte alt alkohol noget at det bedste du kan gøre.

Tænk mere klart

Det er ingen overraskelse at alkohol dræber hjerneceller – den svækkelse er delvis ansvarlig for de berusende effekter. Men hvad kan overraske dig er, hvor alvorlig denne hjerneskade kan være. ”Druk kan have udstrakte og vidtrækkende effekter på hjernen, hvilket spænder fra enkle ”huller” i hukommelsen til permanente og invaliderende tilstande der kræver livsvarig plejehjælp,” ifølge National Institute of Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA). Alkohol sløver også din hjernes produktion af nye celler.

De gode nyheder er, at ved at afstå fra alkohol, kan din hjerne begynde at gro nye celler og genvinde noget eller alt dens tidligere funktionalitet. Du vil også være langt mindre udsat over for demens, humørsvingninger, depression og angst, hvilket betyder at du vil have et klarere sind og et mere jævnt temperament til enhver tid. Alt dette lover godt for dine energiniveauer og produktivitet, hvilket har vidtrækkende effekter på dine forhold, professionelle liv og generelle mentale helbred.

Tiltræk opmærksomhed

Hvis du nogensinde har haft tømmermænd, så er du godt klar over hvor dehydrerende alkohol kan være. Alkohol udtørrer alle dine organer, inklusive din hud. Denne udtømning af din huds fugt kan foråsage hævelser, ujævn hudtone, rødmossethed eller rødmen omkring midten af dit ansigt, og udløse eller forværre allerede eksisterende hudproblemer som eksem. Over tid, kan det føre til for tidlig aldring. Som dermatolog dr. Joel Schlessing, har nævnt: “Indtagelse af overdrevne mængder alkohol bidrager også til for tidlige tegn på aldring. Fine linjer og rynker formes nemt på tør, dehydreret hud og teinten bliver ofte bleg, glansløs eller grå, hvilket føjer år til dit udseende.” Ikke pænt.

Når du stopper med at drikke, vil du omgående se en forskel i din teint, som vil være klar, mere jævn og bemærkelsesværdigt mere glødende. Du vil have de nødvendige midler til at pleje din hud bedre når du ikke går i seng med make-up på, springer din hudplejerutine over eller hyppigt vågner op med tømmermænd. Og med dit forbedrede humør og nedsatte angst, vil din teint nyde fordelene ved også at være stressfri.

Start dit nye liv med en afrusning i døgnbehandling

Sundhedsfordelene ved at tage lidt tid fra druk er ubestridelige. Men hvis du har drukket hyppigt og meget, kan afholdenhed være mere kompliceret end bare at sætte flasken ned (eller glasset). Et pludseligt stop sender din krop i chok. Abstinenser såsom rystelser, depressioner, angst, irritabilitet, søvnløshed og øget hjerterytme kan spænde fra ubehagelige til i værste falde fatale. Svære abstinenser inkluderer hallucinationer, anfald og delirium tremens (DT), et syndrom der inkluderer levende hallucinationer, vrangforestillinger, mental forvirring, overdreven sveden, øget blodtryk og feber. Medicinsk tilsyn anbefales for at blive afgiftet fra alkohol sikkert og effektivt.