Find privat alkohol afrusning nu

Hvis du konsekvent drikker store mængder alkohol over en længere periode, bliver din krop til sidst tilvænnet til alkohol. Derfor risikerer   du at blive afhængig af alkohol og opleve både mentale og adfærdsforstyrrelser, kendt som abstinenssymptomer. Selv hvis du prøver at skære ned eller stoppe med at drikke helt, er det ofte vanskeligt at gøre det, da disse symptomer spænder fra milde til meget alvorlige. Alkohol afrusning er den rigtige tilgang til håndtering af abstinenssymptomer. Alfa-Fredensborgs alkohol afrusning er en af ​​de mest efterspurgte afvænningssteder i Danmark.

Hvad er alkohol afrusning?

Alkohol afrusning bruges til at behandle din alkoholafhængighed ved at nænsomt afruse dig i sikre omgivelser. Processen kombineres ofte med specielt udvalgte krydstolerante medikamenter, der forhindrer alkoholabstinenser ved at simulere virkningerne af alkohol. Klopoxid er det mest almindeligt anvendte medicin til alkohol afrusning og er en del af benzodiazepin-familien.

Hvad koster alkohol afrusning?

Prisen på en alkohol afrusning varierer alt efter om du skal døgnindlægges eller om det kan klares ambulant. På Alfa-Fredensborgs døgnbehandling kan du få en måneds behandling for ca. kr. 56.000. I Alfa København kan du få en ambulant alkoholbehandling helt anonymt og helt gratis.

Afrusning – få hjælp til alkoholisme

Alkohol afrusning kræver at man helt ophører med at drikke alkohol over en periode, så du kan starte behandlingen helt frisk. Det er vigtigt at vide, at medicinen, der bruges under afrusning, ikke kan få dig til at stoppe med at drikke. Du kan stadig have alkoholtrang efter perioden med afrusningen, hvilket kun er normalt. Med viljestyrke og de rigtige mestringsstrategier kan du overvinde sådanne fristelser. Alkoholisme fører til alvorlige sundhedsmæssige problemer, og den bedste beslutning, du kan tage, er at få hjælp.

Du er ikke alene. Vi forstår dig og er altid klar til at tilbyde vores tjenester.

Hvordan påvirker alkohol og piller hjernen?

Der er forskellige fysiske og mentale sundhedsmæssige problemer, der kan opstå, hvis du misbruger alkohol og lider af benzodiazepin afhængighed. Benzodiazepiner bruges mest til at afhjælpe stress og klare de fysiske og følelsesmæssige bivirkninger. De lægemidler, der virker i nervesystemet, bremser nerveaktiviteten i hjernen og resten af ​​centralnervesystemet. Dette er årsagen til den beroligende virkning under din alkohol afrusning. Resultaterne af en overdosis inkluderer intens døsighed eller forvirring, sløret tale og døsighed. Andre symptomer på mental sundhed inkluderer hallucinationer, depression og humørsvingninger.

Med fortsat brug af disse tunge stoffer over tid forekommer alvorlige kemiske ændringer i hjernen, hvilket gør at du ikke er i stand til at fungere uden sådanne stoffer. Hvis du prøver at  pludselig stoppe al brug, følges abstinenssymptomer derefter. Afhængig af misbrugets længde og graden af afhængighed, påvirker disse symptomer både din fysiske og mentale sundhed.

At drikke for meget alkohol kan forårsage unormalt langsom vejrtrækning og forringe de områder i hjernen, der er ansvarlige for syn, tale og dømmekraft. Permanent hjerneskade kan også være forårsaget af alvorligt alkoholmisbrug og virkningerne af langvarig benzodiazepin misbrug, da hjernen mister evnen til at skabe langtidshukommelse. Alkohol påvirker din krop helt fra den første slurk. Når alkoholafhængigheden vokser, akkumuleres virkningerne, hvilket fører til alvorlige problemer for leveren og bugspytkirtlen.

Derfor er det vigtigt at afruse korrekt

Det er vigtigt at overvåges af fagfolk, da alkohol er et af de farligste stoffer, som man kan afruse fra. Abstinenssymptomer kan endda være livstruende under din alkohol afrusning. Så vigtigt som det er at blive fri af affaldsstofferne i dit system, skal de psykologiske faktorer bag alkohol afhængigheden også evalueres. Sådanne faktorer kan hæmme behandlingen, hvis de ikke kontrolleres.

Vores tjenester er designet til at yde individuel pleje og sikre, at de nødvendige vurderinger foretages under afrusning, så dine psykologiske problemer kan håndteres korrekt.

Hvad er det der forårsager abstinenser af alkoholen

Alkoholindtag er forårsaget af en lang række faktorer. Når du drikker, nedbryder et enzym i din lever alkoholen. Denne proces resulterer i, at alkoholen renses fra dit system og skylles ud gennem urinen. Den alkohol tilbage i dit system, der ikke metaboliseres, absorberes derefter af andre dele af din krop, inklusive din hjerne. Alkoholens påvirkning på din hjerne fører til følelser af lykke og afslapning.

Men når der er en overdreven mængde alkohol til stede, kan du muligvis begynde at manifestere symptomer på beruselse. Sådanne symptomer inkluderer vanskeligheder ved at gå, sløret tale og black-out. Fordi kronisk druk hæver dit tolerance niveau, vil din krop derefter kræve alkohol for at få mere af den ‘glade’ følelse. Når du pludselig holder op med at drikke, hæmmes dine neurotransmittere ikke længere af alkohol, hvilket fører til en tilstand af overdreven spænding i hjernen. På dette tidspunkt påvirker abstinenssymptomer dig anderledes end det var i starten da du drak.

Hvordan diagnosticeres alkohol abstinenser?

For at diagnosticere alkohol-abstinenssyndrom (AWS), vil din læge gennemgå din medicinske historie og spørge om dine symptomer, sidste gang du drak en drink, og om du har gennemgået alkohol abstinenser før. Lægen vil også gennemføre en fysisk undersøgelse for at kigge efter tegn som feber, dehydrering, håndbevægelser eller en uregelmæssig hjerterytme. En alkoholtest – for at teste, hvor meget alkohol der er i din krop – kan også udføres.

Nogle tilstande efterligner alkohol abstinenser og bør ikke forveksles med det. De er:

 • Neurologiske sygdomme og lidelser med tremor, inklusive Parkinsons sygdom
 • Kokain- eller opiater (inklusive morfin, heroin eller kodein)

De mest almindelige symptomer

Alkohol afrusning er en ubehagelig oplevelse, både fysisk og psykisk. Som et resultat kan det være en god ide at fortsætte med at drikke – et mønster kendt som ‘funktionspromille’ – for at undgå abstinenser, selv på trods af de negative konsekvenser. Der er en række faktorer, der bestemmer, hvor alvorlige dine symptomer er. De omfatter:

 • Din alder
 • Alkoholbrug (med hensyn til hyppighed, længde af brug og forbrugsniveau)
 • Tidligere alkohol abstinens historie
 • Promille alkoholniveauer i blodet
 • Brug af yderligere stoffer

Fysiske symptomer på for meget alkohol

Du kan opleve nogle af eller alle følgende fysiske symptomer på alkoholabstinenser:

 • Rysten
 • Kvalme / opkastning
 • Agitation
 • Hovedpine
 • Hallucinationer
 • Auditive forstyrrelser
 • Let konstant sved eller pludselig og ukontrollerbar sved

Dine fysiske symptomer kan håndteres med receptpligtig medicin mod angst og en række behandlingsformer, herunder trænings- og ernæringsrådgivning for at tackle eventuel vitaminmangel i dit system.

Psykiske symptomer på alkoholabstinenser

Ud over de fysiske symptomer på alkoholabstinenser kan du også føle nogle psykologiske symptomer, herunder:

 • Angst
 • Depression
 • Vrede
 • Søvnløshed (søvnbesvær)
 • Irritabilitet
 • Rastløshed
 • Manglende evne til at tænke klart

Hjælp fra en uddannet professionel kan gøre det lettere at håndtere de psykologiske symptomer på alkoholabstinenser. Vores behandlingssteder er tilgængelige for at hjælpe dig i hver fase af behandlingen såvel som hjælp til langvarig ædruelighed.

mand klar til alkohol afrusning

Hvor lang tid tager en alkohol afrusning?

Hovedmålet med alkohol afrusning er at sikre en sikker og behagelig start på et afvænningssted. Afgiftning af stoffer eller alkohol er af forskellig varighed, da mennesker er meget forskellige. Visse faktorer påvirker længden og alvorligheden af ​​afrusningen. De omfatter:

 • Din alder og generelle helbred
 • Din mentale tilstand
 • Hvor længe du har været afhængig af stof (er) eller alkohol
 • Hvilket stof / stoffer er du afhængig af
 • Eventuel medicin, du måske bliver nødt til at fortsætte med at tage af sundhedsmæssige årsager

Opiater, benzodiazepiner og nogle andre medikamenter har brug for en langsom og stabil afgiftningsproces for at forhindre sundhedsrisici eller mulige komplikationer. Det er vigtigt, at du under alkohol afrusning spiser en sund kost, tager rutinemæssige hviletider og afholder dig fra fysiske aktiviteter. Når dit afrusningplan er lagt af en specialist på et afvænningscenter, administreres din medicinering af en kvalificeret sundhedspersonale. Under hele processen vil du blive nøje overvåget for at kontrollere, om der er tegn, der kan kræve en justering af din alkoholafrusning.

De forskellige faser i en alkohol afrusning

Abstinenssymptomer begynder at vises, hvis du pludselig holder op med at drikke eller drastisk reducerer dit indtagelsesniveau efter at du er blevet alkoholafhængig.

Fra seks til 24 timer:

Milde abstinenssymptomer begynder at vises, når du er stoppet med at drikke i cirka fem dage eller mere. Nogle af dem kan omfatte:

 • Søvnløshed, mareridt
 • Hovedpine, svimmelhed, træthed
 • Alkoholtrang , sukkertrang
 • Angst, depression, panikanfald, rastløshed, irritabilitet
 • Øget følsomhed over for lyd, lys og termisk smerte
 • Rystelse (jitters)
 • Tørst, lav grad af feber, tør mund, overdreven sveden og kulderystelser
 • Anorexia, kvalme, opkast
 • Hjerrende hjerte (hjertebank), hurtig vejrtrækning eller uregelmæssig hjerteslag
 • Udmattelse efter ovennævnte symptomer ophører

Alkohol afrusning Fra seks til 48 timer

Fra seks til 48 timer efter drikke kan der forekomme anfald i form af kramper eller generelle muskelkramper. I visse tilfælde er anfald det første og eneste symptom på alkohol abstinenser. Gentagne abstinenser og konsekvent brug af lægemidler som tramadol kan øge risikoen for anfald. Mens flere anfald kan forekomme, er den første og den sidste sjældent med mere end seks timers mellemrum. Krampeanfald kan behandles og forhindres med diazepam, lorazepam eller andre former for benzodiazepiner.

Abstinenser fra 10 til 72 timer

Inden for 10 – 72 timer efter at du er stoppet med at drikke, kan du opleve forbigående hallucinationer, som har tendens til at løse sig inden for 48 timer. I modsætning til en hallucinerende person, der oplever Delirium Tremens, kan du forblive klar og stabil. Symptomer på forbigående hallucinationer kan omfatte:

 • Visuelle hallucinationer, såsom insekter, der gennemsøger væggene
 • Hørelse (auditive) hallucinationer, såsom kommanderende stemmer
 • Taktile hallucinationer, såsom prikken og følelsesløshed eller ‘elektriske lopper’

Alkohol abstinenser Fra 48 til 72 timer

Delirium Tremens, kendetegnet ved vild spænding og rysten, kan udvikle sig og vare op til 10 dage. Delirium Tremens følger ofte anfald af alkoholoptagelser, og de følgende symptomer kan være til stede:

 • Vilde ophidselse (agitation), forvirring, desorientering
 • Humørsvingninger, stærk frygt
 • Vedvarende hørelse og visuelle hallucinationer
 • Hypertermi (kropstemperatur højere end 101,3 ° F eller 38,5 ° C) og overdreven svedtendens
 • Udvidede elever
 • Forhøjet blodtryk (hypertension)
 • Diarré
 • Coma

Som et resultat af de høje dødelighedstal, når Delirium Tremens (eller DT) sager forbliver ubehandlet, er der behov for en hel del omhu. Derfor er omhyggeligt tilsyn, understøttende pleje og beroligende medicin krævet, indtil livsfaren falder.

Akutte alkoholabstinenser

Akut tilbagetrækning af alkohol henviser til de fysiske symptomer, du måtte opleve, når dit alkoholindtag pludselig reduceres, efter at du har overdrevet drik i lang tid. I visse tilfælde kan mindre symptomer, inklusive enhver kombination af angst, rysten, kvalme, hypertension, takykardi, svedtendens og mild pyreksi manifestere sig. Disse symptomer topper ca. 10 til 30 timer og kan falde ned fra 40 til 50 timer.

Hvis du oplever nogen af ​​disse abstinenssymptomer, skal du kontakte din læge eller tjekke til et afgiftningscenter. Mange af symptomerne kræver behandling, som kan vare i cirka en uge. Behandling af akutte abstinenssymptomer inkluderer anvendelse af intravenøse væsker, beroligende midler, kosttilskud (såsom glukose, kalium, folat, thiamin og magnesium), antipsykotika (i tilfælde af hallucinationer), benzodiazepiner (diazepam) og andre lægemidler som foreskrevet .

Der er en vigtig faktor, der bestemmer detoksificeringscenter, som du vil blive optaget som en akut patient til tilbagetrækning af alkohol. Dette er kapaciteten hos anlægget til at styre den akutte tilstand og sikre langvarig afholdenhed. Den facilitet, du vælger til behandling, skal have opfølgningstjenester eller samarbejde med de relevante opfølgningstjenester, der arbejder for at forhindre tilbagefald.

Senabstinenser (PAWS)

Post-akut tilbagetrækningssyndrom (PAWS) kaldes også langvarigt tilbagetrækningssyndrom. Den beskriver en gruppe af symptomer eller handicap, der opstår efter udtagelse af alkohol og andre stoffer. Post-akut tilbagetrækningssyndrom er delvis forårsaget af vedvarende psykologiske tilpasninger i centralnervesystemet, hvilket manifesterer sig i form af tolerance. Neurovidenskab viser forstyrrelser i hjernens transmittere og en konstant tilstand af excitabilitet som følge af alkoholmisbrug.

De symptomer omfatter : søvnløshed, stive tankegang, racing tanker, svækket korttidshukommelse, koncentrationsbesvær og lære nye ting, følelsesmæssige følelsesløshed eller hyperreaktivitet, følelser af skyld eller vrede, samt håbløshed. Post-akut abstinenssyndrom er også forbundet med længere forekommer af træthed, forvirring, forhøjet blodtryk, kropstemperatur og hjerteslag, følelsesmæssig følelsesløshed, angst og depression.

Når du arbejder med PAWS, er det vigtigt at undgå triggere, der forværrer syndromet. Disse symptomer kan forværres af stress, men har en tendens til at blive bedre med tiden. Tilstrækkelig søvn, fysisk aktivitet, regelmæssige måltider, multivitaminer og meditation er alle nyttige ved håndtering af PAWS.

Håndtering af abstinenser

At blive ren fra alkoholafhængighed er ikke let. En lang række psykologiske og følelsesmæssige faktorer bidrager til din afhængighed i første omgang. Selv efter vanen er ophørt, kan andre faktorer stadig tynge på dit sind. Imidlertid er en af ​​de første skridt til langvarig frihed mod alkoholafhængighed at afhjælpe abstinenser og overvinde symptomerne. Det kan være vanskeligt, men du kan få al den hjælp, du har brug for med den rigtige assistance og supporttjeneste.

Et vigtigt skridt for at klare mestring er at give slip på frygt for alkoholtilbagetrækning. Mens den indledende proces med at starte et sober liv kan være ubehageligt, er slutresultatet det værd. For mange mennesker involverer alkoholafgift meget lidt i vejen for ubehagelighed. Sandheden er, at din oplevelse kan afhænge lige så meget af dine forventninger som noget andet.

Medicinsk assisteret, privat alkoholafgift er afgørende. Etisk set er din sikkerhed den vigtigste prioritet under tilbagetrækning. En uddannet medicinsk professionel kan hjælpe dig og dit supportteam med at tage informerede beslutninger om de sikreste midler til detox, afhængigt af din medicinske status. Ud over sikkerhed kan dine alkoholabstinenssymptomer udfordre dit ønske om at være ædru, da der ofte er et behov for at “selvmedicinere” for at klare abstinenssymptomer.

Hvis du har brug for hjælp til at tackle abstinenssymptomer, er der et omfattende supportnetværk til rådighed. Du kan også finde medfølende, ekspertbehandling i individuel, gruppe- og familierådgivning, medicin og peer supportgrupper. Professionelle eksperter til behandling af alkoholafhængighed kan hjælpe dig med at designe en tilpasset, omfattende genopretningsplan, der skal tage sig af dine unikke behov og bekymringer.

Forebyggelse af tilbagefald

Den ideelle måde at forhindre alkohol abstinenser er at undgå tilbagefald til alkoholen igen. Men hvis du allerede er afhængig af alkohol, er det tid til at søge indgriben (rådgivning) og medicinsk behandling. Efter alkohol afrusning bruges medikamenter som acamprosat, disulfiram og naltrexone for at forhindre en tilbagevenden til alkoholindtaget igen.

Forebyggelse af alkoholsyndrom kan også opnås ved at undgå blandinger af alkohol med benzodiazepiner som Valium, Klonopin eller Librium. Blanding af de to kan øge muligheden for død af overdosering eller forværre dine abstinenssymptomer. Alkohol- og benzodiazepin-abstinenser forekommer som et resultat af de virkninger, de har på GABA (gamma-aminosyre) neurotransmitter-systemet.

Selv hvis du tidligere har gennemgået en alkoholafrusning, kan du forhindre en gentagelse i fremtiden ved at følge disse to metoder: undgå regelmæssig overdreven drikke og undgå at blande narkotika og alkohol.

Hvordan behandler vi alkoholmisbrug

Privat alkoholafrusning fra alkohol kan beskytte din sikkerhed, sænke dit ubehag og øge dine chancer for at komme ud af alkohol afhængigheden. Afgiftning forekommer i et yderst understøttende klinisk miljø og overvåges nøje af medfølende, forståelse og erfarne fagfolk.

Du gennemgår en 24-timers medicinsk observation fra kvalificeret medicinsk personale på vores afvænningscenter. Din alkoholafrusning afhænger af dine behov og sværhedsgraden af ​​dine abstinenssymptomer. Derfor kan du muligvis få terapeutisk støtte eller receptpligtig medicin, såsom Klopoxid. En række andre tjenester er også tilgængelige for at hjælpe med at afhjælpe din alkoholafhængighed med minimal ubehag.

Når du behandler alkoholabstinenser, kræves viljestyrke fra din side. Da døgnbehandling også er din bolig, er der minimal fristelse. Uddannelse om mestringsstrategier er nyttigt til at undgå tilbagefald og vil også blive tilvejebragt som hjælp til processen. Der leveres masser af næringsrige måltider ud over en række kosttilskud også.

Når du har afsluttet din alkohol afrusning, kan du direkte gå over til den næste behandlingsfase. I abstinensfasen får du de færdigheder og strategier, du har brug for for at leve et sundere og mere produktivt liv. Derefter forventes det, at du kan fortsætte med at leve dit liv fri for begrænsningerne i alkoholafhængighed.

Hvad er processen fra afgiftning til helbredelse?

På det tidspunkt, du starter din private alkoholafgift, har din krop allerede lidt måneder eller muligvis år med alkoholmisbrug. Et medicinsk team starter med at foretage en omfattende evaluering for at tackle eventuelle sundhedsmæssige problemer, ernæringsmangler og andre medicinske problemer. En medicinsk overvåget detox kan anbefales, afhængig af typen af ​​afhængighed og længden af ​​stofbrug.

Hvis du er afhængig af alkohol, lider af livstruende benzodiazepin-abstinenssymptomer eller gennemgår opiat-detox, anbefales det en overvåget medicinsk detox. Selvom medicin kan reducere abstinenssymptomer markant under detox, kan du stadig føle dig utilpas i denne periode med din bedring.

Detox forbereder dig til at deltage i et terapeutisk forløb. Dette forløb vil omfatte terapi, stresshåndtering, møder, planlægning af tilbagefaldsforebyggelse, familierådgivning og andre tilbagefaldsforebyggende aktiviteter.

Terapi

En medicinsk understøttet alkohol afrusning tilbyder den bedste vej mod fuldstændig bedring. På egen hånd kan afrusning kun gøre lidt for at hjælpe dig med at stoppe langvarigt alkoholmisbrug. Forøg dine chancer for langvarig ædruelighed ved at søge behandling og terapi under og efter din alkohol afrusning.

Du kan få adgang til en række forskellige behandlingsterapier. Mens nogle af disse begynder, når afrusningen finder sted, kan andre først starte, efter at du har afsluttet din afgiftningsproces. Så snart du bliver indskrevet, vil du blive introduceret til vores psykiater, der foretager en grundig vurdering. Efter dette introduceres din primære rådgiver også for dig. Dette er den person, der vil hjælpe dig gennem din rejse fra alkohol afrusning til primærbehandling og videre til efterbehandling.

Individuel terapi

Så snart du er fysisk i stand, kan du begynde at deltage i individuelle terapisessioner, der tilbyder kritisk støtte under og efter rehabilitering. De rigtige fagfolk kan give dig kognitiv adfærdsterapi og hjælpe dig med at identificere og håndtere dine alkoholafhængighedsudløsere.

Individuel rådgivning er en type kognitiv adfærdsterapi, der adresserer dine tanker i relation til stofrelaterede lidelser, ud over den måde, du tænker på livet generelt. Det hjælper dig med at reformere dine tankemønstre og foretage bedre ændringer for at leve et sundt og alkoholfrit liv.

Under individuel rådgivning:

 • Det forventes, at du prøver at identificere, hvornår du begyndte at drikke overdrevent, samt årsagen til, at du holder op med vanen.
 • Du vil modtage strategier for at sikre, at din tid bliver brugt produktivt på nye hobbyer og interesser.
 • Du lærer evner til styring af tid for at tillade bedre brug af din tid og gøre dig mindre tilbøjelig til at overveje tilbagefald.
 • Du lærer at identificere udløsere af alkoholbrug, og hvordan du effektivt håndterer dem, når de vises. Når du har en plan på plads til at modstå en række fristende situationer, har du en bedre chance for at handle på den snarere end at falde i tilbagefald.

Støttegrupper

En vigtig komponent i din behandlingsproces er støttegrupper. Enkeltpersoner er i stand til at mødes i en lille gruppe, der er under opsyn af fagfolk. Under behandlingsprocessen opfordres individer i gruppen til at fortælle deres personlige succeshistorier for at hjælpe din egen behandling.

Supportgrupper hjælper dig med bedre at forstå dig selv og din afhængighed. Målet er at skabe et sikkert sted, hvor du kan dele dine problemer, finde et støttesystem, som du kan læne dig op og udvikle nye mestringsmekanismer til at forblive alkoholfrie, når du forlader behandlingen.

Der er også forskellige psyko-uddannelsesworkshops, der fokuserer på at forbedre din viden om alkohol og alkoholafhængighed. Ved at deltage i dem kan du få et bredere perspektiv af din helbredelsesproces. Jo mere viden du har, jo mere overskuelig vil dun helbredelsesprocess være for dig.

Nogle gode støttegrupper, der tilbyder nyttige ressourcer til alkoholisme, inkluderer:

 • Anonyme alkoholikere
 • Al-Anon familiegrupper / Al-Anon / Alateen
 • National Institut for Alkoholmisbrug og Alkoholisme
 • Stofmisbrug og administration af mental sundhedstjenester

TOLV-TRINS FACILITERINGSTERAPI

Tolv-trins faciliteringsterapi følger den samme idé som programmet designet af AA. I stedet for at arbejde gennem etaperne i en gruppe, arbejder du imidlertid ansigt til ansigt med en rådgiver. Denne form for terapi er normalt den foretrukne behandlingsmulighed, når du er ukomfortabel med tanken om at diskutere dine afhængighedsproblemer i en generel gruppeindstilling.

Fordelene ved denne proces er:

 • Dramatisk øgede satser på livslang nøgternhed
 • Færre tilbagefald ved tidlig behandling
 • Individuel rådgivning og instruktion fra facilitatoren
 • Mere deltagelse i 12-trins programmer
 • Bedre chancer for at afslutte 12-trins behandling

KOGNITIV ADFÆRDSTERAPI (CBT)

Kognitiv adfærdsterapi for alkoholisme er meget effektiv. Det tilbyder en form for behandling, der fokuserer på dine tanker og overbevisninger. Tanker og overbevisninger bestemmer, hvordan du har det og hvad du gør. Ifølge National Association of Cognitive-Behaviour Therapeists er CBT afhængig af det faktum, at følelser og adfærd er forårsaget af tanker og ikke eksterne faktorer, som mennesker eller begivenheder. Derfor kan du ved at ændre den måde, du tænker på, føle dig bedre og handle anderledes, uanset om din eksterne situation ændres eller ej.

Ved håndtering af alkoholisme tager CBT sig af specifikke problemer ved hjælp af en samarbejdsmæssig, målrettet tilgang, der varer i gennemsnit 16 sessioner. Terapien giver dig hurtigere resultater på grund af metoden til at bruge ugentlige opgaver. CBT bruger forskellige tilgange, herunder rationel livsterapi, rationel adfærdsterapi, rationel emotionel terapi og dialektisk adfærdsterapi.

For at opnå de ønskede resultater fra CBT skal du gennemføre de tre vigtigste trin: først identificer dit problem. Derefter identificeres også tankerne, troen og følelserne, der er forbundet med problemet. Det sidste trin involverer at ændre dine negative tanker, overbevisninger og følelser forårsaget af problemet.

FAMILIETERAPI

Hvis du er alkoholafhængig, påvirkes dine familiemedlemmer normalt alvorligt og har brug for hjælp til at håndtere din destruktive opførsel. Familieterapi fremhæver almindelige advarselssignaler og giver familier en handlingsplan, hvis der skulle opstå tilbagefald. Familier kan også lære den bedste måde at yde den støtte, du har brug for under rehabilitering og bedring. De vil også lære at tilgive dig for eventuelle forseelser i fortiden, som et resultat af afhængighed.

Terapi er også tilgængelig til fordel for familiemedlemmer. Det er ret stressende at bo sammen med nogen, der misbruger alkohol. Derfor kan det være nyttigt at modtage støtte i form af familieterapi. Hvis du eller nogen, du kender, lever med en alkoholafhængig, er der et antal specialiserede alkoholtjenester, der tilbydes på vores rehabiliteringscenter, som kan yde den nødvendige hjælp og støtte.

Medicinunderstøttet behandling mod alkoholafhængighed

National Institute for Health Care and Excellence (NICE) og National Institute for Drug Abuse (NIDA) anbefaler et antal medicin til behandling af alkoholafhængighed. Disse lægemidler er FDA godkendt og inkluderer acamprosat, disulfiram, naltrexone og nalmefene. Disse medikamenter diskuteres detaljeret nedenfor.

Acamprosat

Denne medicin kan hjælpe dig med at opretholde langvarig nøgternhed. Det fungerer ved at skære ned på trang og andre tilknyttede abstinenssymptomer som søvnproblemer, rastløshed, dysfori og angst. Det fungerer også ved at påvirke GABA-kemikaliet i hjernen, som menes delvist at være ansvarlig for suget på alkohol. Acamprosat kan være en god farmaceutisk indstilling, hvis du har at gøre med alvorlig afhængighed og afhængighed. Dette skyldes, at det er klinisk bevist, at det opretholder nøgternhed i lange perioder.

Antabus

Du kan kun bruge disulfiram, når du har afsluttet din alkoholdetox. Disulfiram forårsager ubehagelige fysiske bivirkninger, når små mængder alkohol indtages. Målet er at afskrække dig fra at drikke, så du kan opleve alt fra kvalme og opkast til svimmelhed, brystsmerter, rødmen og hjertebanken. Disse symptomer varer normalt op til en time, og for mange mennesker er det nok til at sikre afholdenhed.

Andre alkoholkilder skal imidlertid også undgås for at afværge induktion af de samme bivirkninger. Derfor kan produkter som aftershave, parfume, mundskyl og visse typer eddike indeholde alkohol, og bør alle undgås, mens de tager disulfiram. Malingfortyndere, opløsningsmidler og andre stoffer, der producerer alkoholholdige dampe, bør også undgås i din behandlingsperiode. Disulfiram kan være den bedste medicinering, hvis du er meget motiveret til at holde op med at drikke.

Naltrexon

Undersøgelser har vist, at naltrexon effektivt kan forhindre tilbagefald og sætte en stopper for konstant drikke. Det stopper virkningerne af alkohol i kroppen ved at blokere opioidreceptorer. Et kursus med naltrexon kan vare i op til seks måneder eller længere, og det fungerer godt, når det bruges i kombination med anden medicinbehandling eller rådgivning.

Det er vigtigt for dig at være opmærksom på, at denne medicin forhindrer, at smertestillende midler, der indeholder opioider (som kodein og morfin), fungerer. Hvis du af en eller anden grund føler dig utilpas eller ude af sort, mens du tager naltrexon, skal du straks holde op med at bruge det og kontakte din læge eller plejeteam.

Nalmefen

Nalmefene kan tages for at forhindre tilbagefald, eller for at reducere den mængde alkohol, du drikker. Medicinen fungerer ved at blokere hjernens opioidreceptorer, reducere alkoholtrang. Når du behandler alkoholafhængighed, kan nalmefene anbefales som en mulig behandling, hvis dine første vurderingsresultater viser, at:

 • Du har ingen fysiske abstinenssymptomer
 • Din drikning er over 7,5 enheder om dagen (for mænd) eller over 5 enheder om dagen (for kvinder)
 • Du behøver ikke at stoppe med at drikke straks eller opnå total afholdenhed

Det er vigtigt, at du kun tager nalmefen, hvis du i øjeblikket modtager støtte med alkoholindtagelse og har til hensigt at fortsætte behandlingen.

Efter afrusning – hvad så?

Afrusning er simpelthen det første trin i at komme sig efter en alkoholafhængighed. Ud over at overvinde dine fysiske symptomer på afhængighed, er du også nødt til at tackle dens årsag. Vi gennemgår alle de underliggende faktorer, der muligvis har presset dig til at misbruge alkohol i første omgang. Derefter hjælper vi dig med at tage skridt til at genopbygge dit liv uden alkohol.

For at opnå dette anbefales det, at du gør mere end bare afrusning. For at forblive ude af alkohol og for at forhindre tilbagefald, kan du gennemgå en alkoholdetox og deltage i et behandlingsprogram. Vores tjenester inkluderer en behandlingsplan, der kombinerer rådgivning og en række behandlingsformer. Dermed kan du genopbygge dit liv, udvikle effektive mestringsstrategier og forstå den grundlæggende årsag til dit alkoholmisbrug.

Efter afgiftningen får du tilbud om psykoterapi og afbrudt medicin, så du kan afslutte din medikamentrehabilitering og være alkoholfri. Du kan derfor forvente at føle dig sundere og have et klarere sind og derved være i stand til at fokusere på din bedring og opnå langvarig nøgternhed.

Moderat forbrug vs. afholdenhed

Moderering og afholdenhed er to behandlingsmuligheder for alkoholafhængighed, der anbefales, hvis du er:

 • Oplever alkoholrelaterede sundhedsmæssige problemer
 • Helt afhængig af alkohol og ude af stand til at fungere uden den
 • Drikker regelmæssigt mere end 14 enheder alkohol om ugen (hvilket er det lavere risiko dagligt)

Valget af om man vil afstå eller bruge moderering er i sidste ende op til dig. Hvis du vælger moderering, skal du dog deltage i yderligere rådgivningssessioner for at vurdere dine fremskridt. Regelmæssige blodprøver kan også være nødvendige for at overvåge leverens helbred. Moderering tilbyder et realistisk mål for håndtering af alkoholafhængighed og kan ses som det første skridt på vejen mod afholdenhed. Hvis du imidlertid ikke lykkes med moderering, kan det være anbefalet at afholde sig.

Abstinens anbefales også stærkt i følgende tilfælde:

 • Leverproblemer såsom leversygdom eller skrumplever
 • Visse medicinske problemer som hjertesygdomme, som kun kan blive værre af at drikke
 • Gravid eller planlægger at blive gravid
 • At tage medicin såsom antipsykotika, der reagerer dårligt med alkohol

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvad vil der ske, hvis du ikke mindsker din drikkeri?

Hvis du fortsætter med konstant og overdreven drikke, på trods af dine abstinenssymptomer, kan du opleve, at de gradvist bliver værre. Denne situation omtales som tændingseffekten (beroligende-hypnotisk abstinens). Denne proces er endnu ikke fuldt ud forstået af forskere. Det er dog nødvendigt at tage skridt til drastisk at reducere mængden af ​​alkohol, du drikker, når abstinenssymptomer er til stede, så de ikke forværres.

Hvem har sandsynligvis betydelige alkoholudtagssymptomer?

Det er sandsynligt, at du har betydelige alkoholmisbrugssymptomer, hvis du er alkoholafhængig eller en konsekvent overdreven drikker. Symptomerne på alkoholudtagning er mere almindelige hos voksne, men børn eller teenagere kan også opleve symptomerne, hvis de drikker overdreven. Det er også sandsynligt, at du har betydelige alkoholoptagelsessymptomer, hvis du tidligere har haft dem eller har gennemgået medicinsk detox for et drikkeproblem.

Hvad er risikofaktorerne for Delirium Tremens?

Risikofaktorerne forbundet med at udvikle Delirium Tremens under udtag af alkohol inkluderer:

 • At ikke spise en sund diæt, mens man deltager i kronisk eller kraftig drikke
 • Historie om oplevelser af alkoholudtagelse
 • Sygdom, infektion eller hovedskade, når du har haft overdreven drikke
 • Ophør med drikke efter lange perioder med kraftig drikke
 • Tung drik i mere end 10 år

Hastigheden af ​​symptomens begyndelse og sværhedsgrad er i overensstemmelse med hyppigheden og mængden af ​​din drikke. Ikke hver bedrager, der drikker, udvikler Delirium Tremens, men det er vigtigt, at dine risici vurderes. En læge (eller anden professionel til afhængighedsbehandling) er bedst placeret til at fortælle dig, om du er nødt til at være forberedt på potentielle komplikationer.

Kan jeg afgifte fra alkohol derhjemme?

Hvis du vælger at afgifte fra alkoholmisbrug derhjemme, er det vigtigt, at du gør det under professionelt tilsyn. Der er altid en risiko for ekstreme sundhedsmæssige konsekvenser ved alkoholafgift og tilbagetrækning. For at sikre sikker gendannelse skal du finde et ordentligt afgiftningsprogram, uanset om det leveres på ambulant, derhjemme eller i en døgnbehandling.

Nogle døgnbehandlinger giver dig mulighed for at gå igennem en alkohol afrusning, men du skal først tale med din kommune eller dit forsikringsselskeb. Ambulant alkohol afrusning i hjemmet er ikke altid den bedste mulighed. Det er muligt at håndtere relativt milde abstinenssymptomer ved hjælp af de rigtige medicin og regelmæssige check-ins hos en specialist. Det er dog umuligt at forudsige alle abstinenssymptomer, du måtte opleve, eller kontrollere alle mulige variabler derhjemme.

Alkohol afrusning ved hjælp af en fast læge?

Nogle specielt uddannede praktiserende læger er villige til at ordinere for en alkoholafrusning. Den dag, du holder op med at drikke alkohol, ordineres en høj dosis medicin. Denne dosis reduceres derefter gradvist i løbet af de næste fem til syv dage for at forhindre (eller reducere) ubehagelige alkoholabstinenssymptomer. Når du gennemgår afgiftning ved hjælp af din læge, skal du acceptere, at du ikke drikker alkohol. I nogle tilfælde bekræftes dette ved hjælp af et alkoholmeter.

I løbet af alkoholafrusningen kan du forvente at se en masse af dem, der hjælper dig. Støtte fra familie og venner kan også være en enorm hjælp, og de kan endda dele ansvaret for at få recept og administration af afrusningsmedicinen.

Afgiftning med hjælp fra andre sundhedsfolk?

Du kan vælge afgiftning på en specialiseret stof- og alkoholenhed. Denne type privat alkohol afrusning er normalt mere effektiv for mennesker, der har psykiske og fysiske sundhedsmæssige problemer, ud over et drikkeproblem. Derfor, hvis du har sundheds- eller sociale vanskeligheder, kan du blive tilbudt en hospital indlæggelse. Andre fagfolk kan også bruges, hvis du har:

 • Tidligere mislykkede forsøg på at opgive alkohol
 • En historie med alvorlige abstinenssymptomer
 • Lille støtte derhjemme
 • Alkoholinduceret sygdom (såsom Delirium Tremens eller anfald med abstinens)

Den kliniske medicin, der bruges til at afrusning i specialiserede enheder, er stort set den samme som, hvad praktiserende læger ordinerer. Imidlertid har de øvrige sundhedsmedarbejdere mere personale og ekspertise til at yde den nødvendige rådgivning og støtte.

Kan du med succes bruge alkohol til at afruse?

Der er mange registrerede tilfælde af mennesker, der med succes har brugt alkohol til at afruse af alkohol. Den bedste form for alkohol til brug i dette tilfælde er øl. Hvis du forsøger at bruge vin eller hård spiritus til at afruse, er der en større chance for at ende beruset igen, da de indeholder højere alkohol indhold end øl.

Når du begynder at justere, kan du prøve at begrænse mængden af ​​alkohol og drikke lige nok til at afværge alkoholabstinenser, såsom sved og rysten. Når du fortsætter med at tilpasse, skal du gradvis reducere mængden af ​​øl, du drikker. Du skal være afruset helt om en dag eller to, hvis abstinenserne ikke er for ekstreme. Nedtrapning med alkohol kan tage tre til syv dage for nogle mennesker. Hvis du stadig føler abstinenser, viser dette symptom, at din alkoholisme stadig er kronisk.

Hvad er farerne ved benzodiazepin eller alkohol afrusning?

Medikamenter under din alkohol afrusning kan føre til store sundhedsmæssige komplikationer, såsom hallucinationer, psykose, hjertebanken, rysten, søvnløshed, angst, Delirium tremens, tilbagefald, hovedpine, muskelsmerter, panikanfald og fordøjelsesbesvær. Det er dog let at blive fristet af den tilsyneladende lethed og billige omkostning ved at udføre alkohol afrusning i hjemmet. Den generelle antagelse er, at afhængigheden er til de sociale aspekter af psykoaktive stoffer, og en let løsning ligger i blot at holde op med begge stoffer.

Det er vigtigt at være opmærksom på – eller parat til at håndtere – de potentielle farer, som alkohol afrusning kan medføre. Ellers kan du blive overrasket over at opdage, at en pludselig stop er mere farlig end tilbagetrækning fra andre vanedannende stoffer. Derudover mangler venner og familie ofte viden eller evnen til at håndtere abstinenssymptomer under en afrusning derhjemme.

Hvad er en drikkedagbog?

En drikkedagbog anbefales, hvis dit mål er at moderere dit alkoholindtag. Du kan notere dagligt om hver standarddrink, du har haft, den tid, du havde dem, hvor du var, og hvor mange du drak. Dagbogen giver en klar idé om, hvor meget alkohol du drikker, de situationer, der udløser din drikke, og hvordan du effektivt kan skære ned på afhængigheden.